Waarom aan de slag met een page builder
Ooit begon ik aan het bouwen van mijn eerste WordPress website. Dan heb je een thema nodig werd er gezegd. Dus ik aan de slag met een gratis thema. Later bleek waarom dit niet zo’n goed idee was.
Als beginner is het prima om in het stramien van een thema te blijven. De lay out is al helemaal klaar en met wat aanpassingen van de teksten en foto’s is je website klaar. Maar ja heb je dan ook wat je voor ogen had? Er zijn meer website met dit thema en die lijken toch op elkaar. Dan heb je echt een 13 in een dozijn website.
Ook het aanpassen is niet zo makkelijk als het lijkt. Wil je toch echt iets anders zul je al snel aan de slag moeten met CSS-codes en shortcodes. Uiteindelijk kost het dus meer tijd, vreet het energie en frustraties. En na vele uren werk nog steeds niet de website die je voor ogen had. Maar een website die “het net niet is”, zonde toch…
Nep vrijheid
Zo noem ik deze thema templates. Je wilt graag buiten de lijntjes kleuren. Want dan komen de mooiste resultaten.
Maar er zijn genoeg externe leveranciers van WordPress die hier iet op gevonden hebben: De Page builder.
Je heb ze in diverse vormen en maten, enkele bekende zijn Elementor, Divi en Beaver Builder. En die laatste is mijn favoriet. Het is een zogenaamd “drag & drop” methode (of zoals ik het zelf noem “sleur & pleur”) waardoor je de website helemaal naar je eigen hand kan zetten. De paar voorgebouwde templates zet je met een paar simpele klikken om naar een website die aansluit bij jouw bedrijf & branding.
De plugin heeft goede mogelijkheden om SEO goed toe te passen, een goede weergave op mobiele apparaten en heeft een snelle laadtijd voor de website.
Daar word ik nou blij van: simpel en snel te maken en beheren. Nog een groot voordeel is dat mijn klanten zelf de website kunnen beheren. Dus voor mij geen beperkingen meer van een gratis format wat zicht beperkt laat aanpassen.
Meer controle
Beaver Builder zit technisch goed in elkaar doordat de pagebuilder (plugin) en het thema los van elkaar staan. Hierdoor houd je een goed controle over je inhoud en kun je ook makkelijk een ander thema installeren mocht je dit willen. De belangrijkste elementen zijn in het pakket aanwezig. Daarnaast zijn er diverse partijen die goede uitbreidingen bieden zoals bv het powerpack.
Voordelen
- Veel verschillende modules
- Snel en makkelijk te gebruiken
- Naast Beaver Builder thema ook andere thema’s te gebruiken
- Veel verschillende ontwerpen beschikbaar, ook voor landingspagina’s
- Nederlandse vertaling beschikbaar
- Geschikt voor Woocommerce en WordPress Multi-site
- Geoptimaliseerd voor zoekmachines
- Snelle en goede support
Nadelen
- Je betaald jaarlijks voor deze pagebuilder
- Engelstalige support
Mocht je zelf aan de slag willen met Beaver Builder of een website laten maken. Of heb je nog andere vragen laat het me weten.