Copyrightnotificatie

Zie jij ook af en toe dat jaartal in de footer van een website staan…

die is belangrijker dan je zo 1-2-3 denkt.

Alleen de copyrightnotificatie aanpassen naar 2021. Dat is niet de juiste manier. © 2021 [naam bedrijf] is namelijk niet voldoende. Als je de gehele inhoud wilt beschermen. Wanneer je 2020 naar 2021 zou veranderen bescherm je alleen de content die je in 2021 maakt.
Dus als je zowel je oude als nieuwe content wilt beschermen zul je het oudste plus laatste jaartal moeten vernoemen. Als jouw website in 2018 gemaakt is wordt het: ©2018-2021 [naam bedrijf].

Want zeg nou zelf als er alleen ©2018 zou staan, dan denk je toch ook, “Zo deze website is verouderd” of “Deze website mogen ze ook wel eens updaten”.

Copyright Informatie

De Copyright tekst zul je meestal in je voettekst plaatsen, daarvoor moet je wat je in footer.php van je thema aanpassen. Natuurlijk doe je dat altijd met het gebruik van een Child Theme! Voor mijn site zou dat dan worden:

<p>Copyright &copy; 2010 – <?php echo date(‘Y’); ?><a href=” https://marloesmeerman.nl/”> Marloes Meerman</a></p>

De echo date(‘Y’) code haalt het huidige jaar op, daardoor hoef je niet zelf ieder jaar het jaartal aan te passen, dat gaat automatisch.

Bij sommige thema’s is het wijzigen van de Copyright tekst ingebouwd als optie of via een plugin aan te passen.  Of via de customizer.

Maar denk je nu “waar moet ik dat doen??” Mag je me altijd bellen of mailen en dan kijk ik met je mee.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.